איך ליצור שיתוף פעולה מול בית הספר לקראת שנת הלימודים? / בריסק אביטל

איך ליצור שיתוף פעולה מול בית הספר

עוד רגע מתחילה שנה ילדים רבים יפגשו מחנך חדש. השיח על שיתוף פעולה נשמע נדוש, אבל איך אפשר ליצור שיתוף פעולה באמת?
אשמח לשמוע מניסיונכם, ואשתף קצת בטיפים שאספתי בדרך משני צידי המתרס, כאימא וכחלק ממערכת חינוכית.

  1. תנו למורה קצת זמן להכיר את הילד. מורים רבים מבקשים לא לקבל מידע לפני שרואים את הילד. שבוע זה זמן מספיק, ואז כדאי לקבוע פגישה או שיחה טלפונית. במקרים מורכבים, כשצפויים התמודדויות כבר על ההתחלה, או כשיש מידע שעל המורה לקבל מיידית, כדאי ליזום מפגש עוד לפני תחילת השנה, או להכין מכתב ולמסור אותו למורה במפגש המקדים.
  2. העבירו את כל המידע הנחוץ. לא כדאי להסתיר דברים כדי ‘להתחיל דף חדש’. אם הדברים מפסיקים להיות רלוונטיים, המורים שוכחים מהר מידע לא שימושי.
  3. ספרו למורה מה נקודות הכח של הילד. במה הוא מצליח, גם אם זה לא קשור ללמידה. ספרו אילו שיטות עובדות איתו הכי טוב. חשבו ביחד איך ניתן להשתמש בנקודות הכח לצורך העצמה שלו.
  4. במה המורה יכולה לעזור לילד שלכם? לכם? תזכרו שלמורה יש כיתה שלמה. תמקדו את העזרה בדברים הקריטיים באמת, אחרת זה יירד לתמיון. אל תבקשו שתרשום לו ביומן, אבל כן תשאלו איך הוא יכול להשלים אם לא הספיק. במידה וגם אתם מתמודדים עם הפרעת קשב, שתפו את המורה שיש משימות שאתם תתקשו בהם, כמו מעקב אחרי הכנת מערכת או שיעורי בית.
  5. חלוקת תפקידים ברורה. סכמו תחומים אותם אתם לוקחים על אחריותכם. אם זה הכנת מערכת, בדיקת ציוד, השלמת פערים לימודיים, מעקב אחרי נטילת כדור, עבודה על מעמד חברתי. אילו תחומים הם באחריות הילד? מה יקרה אם לא יכין שיעורי בית או ישכח ציוד?
  6. מה חשוב לכם לדעת? סכמו עם המורה על “נוהל דיווח”. חישבו על אילו מצבים נשמע לכם דחוף וחשוב לקבל מידע מהמורה במהלך שנת הלימודים (אם הילד לא אוכל טוב, אם יש קשיים חברתיים, אם לא הכין שיעורים?).
  7. סכמו דרך תקשורת נוחה למורה ולכם. שעות, האם עדיף טלפון או הודעה. יש המשתמשים במייל, יש המעדיפים ווטסאפ, ויש המקפידים על טלפון בבית כדי ליצור גבולות לתקשורת.
  8. בררו מה המסגרת יכולה לתת לילד שלכם. האם זה בתחום העשרה או סיוע, קבוצה חברתית או תראפיה רגשית. אולי כדאי שיהיה במועצת תלמידים? אולי להשתלב במסגרת שיעורי עזר אחר הצהריים?
  9. עידוד תקשורת בין אנשי המקצוע. ספרו מה הילד מקבל אחר הצהריים (ריפוי בעיסוק, טיפול רגשי, מורה פרטית). הציעו להיות בקשר זה עם זה, מאוד חשוב.
  10. איך כדאי להתמודד עם בעיות התנהגות? במידה ויש קשיי התנהגות, תבררו מראש מה עמדת המורה ומה אומר התקנון. הציגו את עמדתכם וכיצד אתם מטפלים במידה ויש אירוע אלימות. חשוב מאוד לגבש דרכי תגובה משותפות לבית ולבית הספר אם צפויים קשיי התנהגות של הילד.
  11. האם יש טיפול תרופתי? אם כן – עדכנו את המורה על סוג הטיפול התרופתי במידה ומקבל ומאילו תופעות לוואי סובל. כמה שעות הוא פועל? האם צריך כדור נוסף בצהריים?

שתהיה לכולנו שנה טובה ומוצלחת!

אהבתם?

כדאי לכם לקרוא גם על זכויות התלמיד – בקישור הזה

ואת החוברת של משרד החינוך בנושא הפרעת קשב – בקישור הזה


תמונה: By Mummelgrummel CC BY-SA 3.0

תפריט נגישות