מוזמנים להכיר: תפקיד חדש בבתי הספר – רכז השתלבות ואוכלוסיות מיוחדות (רכז פרט) / אודליה איקן

תפקיד חדש בבתי הספר – רכז השתלבות ואוכלוסיות מיוחדות

הורים יקרים,

בשנים האחרונות פועלת מערכת החינוך לקידום אחד מהיעדים החשובים והוא יעד ההכלה. משמעותו שיפור יכולת ההכלה של תלמידים מתקשים – בעלי לקויות למידה, הפרעת קשב וריכוז, קשיי התנהגות, קשיים בתקשורת במסגרות החינוך הרגיל. כחלק מיישום הפעילות לטובת קידום התלמידים, משנת הלימודים תשע”ח ימונה בכל בית ספר מורה בתפקיד שיקרא – רכז השתלבות ואוכלוסיות מיוחדות.

תפקיד הרכז יתמקד בהובלת תהליכים בית ספריים לקידום יכולת ההכלה של המורים והתמקצעותם במגוון דרכים המאפשרות מתן מענה מיטבי לתלמידים בעלי קשיים. הרכז ירכז למעשה את המידע והמיפוי לגבי התלמידים בבית הספר וינהל את התהליכים הבית ספריים אשר יסייעו לקדם את המסוגלות האישית של המורים בהוראת תלמידים אלו. חשוב, במערך כולל זה שהמורים יחוו הצלחות אישיות אשר יסייעו להם להעצים את ביטחונם האישי, להאמין בעצמם שהם אכן מסוגלות להצמיח תלמידים עם מגוון קשיים בכיתה הטרוגנית.

הרכז למעשה יהווה גורם מתכלל לכלל המידע בבית הספר לגבי התלמידים והוא למעשה יעבוד עם המורים, היועצת וגורמים חיצוניים לבית הספר לטובת קידום מסוגלות המורים. קידום המסוגלות האישית של המורים תסייע רבות בקידום אוכלוסיית התלמידים בכלל וזו החווה קשיים בפרט.

חשוב לי שההורים יהיו מודעים לקיומו של בעל תפקיד זה בבית הספר היות ורבים הם המקרים בהם ההורים חשים שהמורה או המחנכת של ילדם לא מכירה או מודעת במידה מספקת מהם הצרכים הייחודיים של הילד או יותר מכך, לא מודעת לקשיים של הילד. הרכז, בהנחה שהכשרתו וכישוריו בתחום מתאימים, יכול לסייע בליווי צוותי ההוראה במטרה לשפר את המענה המדויק שניתן על ידי הצוות בבית הספר לתלמידים השונים.

נשמע מעניין?

תוכלו לקרוא עוד על התפקיד של רכז השתלבות ואוכלוסיות מיוחדות על פי משרד החינוך – בקישור הזה

אהבתם?

קראו גם את ההסבר על איך ליצור שיתוף פעולה מול צוות בית הספר – בקישור הזה

ואת הדגשים בקשר לאבחון דידקטי – בקישור הזה


אודליה איקן, MS.c , M.A, MCI “להצליח עם הפרעת הקשב במערכת החינוך”,
מומחית לליווי ויעוץ להורים, מורים ומתבגרים עם הפרעת קשב וריכוז ADHD במערכת החינוך.
מרצה, מנחת סדנאות להורים ומורים. בעלת קליניקה פרטית ברעננה.

תפריט נגישות